Glemt p-pille

Hvor lang tid er det siden, at du skulle have taget din p-pille?
Mindre end 12 timer?

Du kan tage det roligt. Tag den glemte p-pille med det samme, og den næste til sædvanlig tid, så er du stadig beskyttet mod graviditet.
Mere end 12 timer siden?
Tag p-pillen straks, også selv om det eventuelt betyder, at du skal tage 2 p-piller på samme dag.
Er der gået et døgn?
Så skal du tage 2 p-piller på én gang. Når der er gået mere end 12 timer, kan du ikke regne med, at p-pillerne beskytter mod graviditet. Du bør derfor bruge anden beskyttelse i de næste 7 dage samtidig med, at du tager p-pillerne som sædvanligt.
Hvis der er 7 eller flere p-piller tilbage i pakningen?
Når du er færdig med denne pakning, holder du pause på 7 dage, som du plejer, og starter på en ny pakning den 8. dag.
Er der færre end 7 p-piller tilbage i pakningen?
Når du er færdig med denne pakning, fortsætter du straks næste dag med en ny pakning. Du skal ikke holde 7 dages pause, som du plejer.

Risikoen for at blive gravid stiger, hvis du
Tager den første p-pille for sent

Har glemt at tage p-piller i pakningens første uge og du har haft samleje i ugen inden

Glemmer at tage 2 eller flere p-piller

Venter mere end 12 timer, fra du skulle have taget p-pillen, med at tage den

Kaster op inden for 3-4 timer, efter at du har taget din p-pille.

Minipiller
Tager du ikke p-piller, men i stedet minipiller, og har du glemt at tage en minipille, skal du fortsætte med at tage dem dagligt som sædvanligt. Minipiller skal tages mere præcist end p-piller og hver dag uden pause. Tages en minipille derfor mere end 3 timer forskudt fra det sædvanlige tidspunkt, er metoden usikker. For en særlig type minipiller kaldet højdosis minipiller, er metoden usikker, hvis der går mere end 12 timer i forhold til det sædvanlige tidspunkt for indtagelse. Du bør derfor bruge anden beskyttelse i de næste 3-7 dage afhængig af, hvilke minipiller, du tager.

Fortrydelsespiller
Fortrydelsespiller kan gives indtil 72 timer efter et samleje, hvor beskyttelsen har svigtet. Er din menstruation udeblevet på trods af, at du har taget p-piller, bør du kontakte din læge eller tage en graviditetstest for at tjekke, at du ikke er blevet gravid.

I tvivl?
Er du i tvivl om, hvordan du skal tage dine p-piller, så læs den vedlagte indlægsseddel i pakningen eller spørg lægen eller på apoteket.