OPLEV ELKJÆR’S KUNST OG LYRIK HOS LÆGEN
14 store billeder med motiver fra Vejle i selskab med 14 forskellige poetiske sætninger. Det kan opleves på væggene hos Lægerne ved Havnen. Den vejlensiske lægeklinik har købt værkerne af den lokale kunstner, Henrik Elkjær, som stråler om kap med den sol, der lyser op på ét af billederne.

“Jeg er meget stolt og beæret over at få min kunst op at hænge et sted, der bliver besøgt af så mange mennesker hver dag. Billederne og teksterne er fra min seneste bog RADIUS 2. Motiverne er taget over en årrække i Vejle og hænger naturligt sammen med ordene. Sammen skaber de en fælles historie. Når billederne ikke kan nå længere ud, så kan ordene tage over. Det giver en særlig poetisk dimension”, siger kunstneren Henrik Elkjær.

Liv på hvide vægge
Det er praktiserende læge Klaus Østergaard-Nielsen, der har rakt hånden ud til alsidige Henrik Elkjær. Han har ønsket lokal kunst på de hvide vægge i lægeklinikkens nye omgivelser ved havnen og med udsigt til fjorden. For lægen var Henrik Elkjærs kunst det oplagte valg.

Henrik er indbegrebet af kunsten i Vejle og et naturligt valg for os. Hans billeder og anskuelser af livet i vores smukke by er fascinerende. Han formår at se nuancerne fra uventede vinkler. Henrik er i øjenhøjde med vores by, ligesom vi ønsker at være i øjenhøjde med vores patienter med alt hvad det indbærer. Glæde og sorg. Lys og mørke”, siger læge Klaus Østergaard-Nielsen.

Pulsen i byen
Alle, der kender Henrik Elkjær, ved at hans hjerte og kunst banker for Vejle. Han følger pulsen i byen og forvandler indtryk til udtryk i ord og billeder. Han kan li’ at komme steder, der overrasker, bevæger og beriger ham. Med sin kunst håber han på at kunne give samme oplevelser videre til patienterne, når de besøger Lægerne ved Havnen.

Måske kan de finde noget bevægende eller genkendeligt i billederne og ordene. Mest af alt vil jeg gerne give håb. Der findes altid noget smukt også selvom det ved første øjekast ikke er smukt. Der kommer altid en solopgang. Der kommer altid nye muligheder”, siger Henrik Elkjær med et smil på læben.

En bedre oplevelse
Klaus Østergaard-Nielsen ved godt, at en konsultation hos lægen ikke står højt på nogens ønskeseddel. Derfor håber han, at kunsten kan medvirke til at gøre besøget til en endnu bedre oplevelse for patienterne.

Det kan være træls at gå til lægen. Forhåbentlig kan værkerne på væggene bidrage til gode oplevelser for vores patienter. På mange måder afspejler Henriks kunst vores dagligdag. Vi stræber efter at favne og rumme. Skabe plads til både det skæve og lige. Og give tid til refleksion. Til sammen afspejler de flotte værker en ro og skønhed samt en accept af forskelligheder. Kort sagt: En dagligdag beskrevet smukt”, siger praktiserende læge Klaus Østergaard-Nielsen.